Lapsen hautajaiset

Lapsen menetys on suuri suru 

Olemme myötäeläen tukena alusta loppuun, ja autamme kaikessa oman näköisten hautajaisten suunnittelussa.

Omaiset valitsevat miten edesmennyt saatetaan haudan lepoon. Jos päädytään polttohautaukseen arkun lisäksi valitaan myös uurna. Tuhkat joko haudataan uurnassa tai kuljetetaan siinä paikkaan, johon tuhkat sirotellaan. 


Raskausaikana menetettyjen lasten hautaaminen


Helsingissä sairaala ja seurakuntayhtymän hautapalvelut huolehtii alle 22-raskausviikolla menetettyjen lasten hautaamisesta. Sairaala järjestää yhteissiunaustilaisuuden kappelissaan, johon on mahdollista osallistua.

Siunaustilaisuuden jälkeen Honkanummen krematoriossa on yhteistuhkaus. Tuhka haudataan Honkanummen hautausmaan Lasten muistolehtoon 40X. Hautaukseen on mahdollista osallistua ja tiedon hautausajankohdasta saa hautapalveluista. Yhteistuhkaus ja -hautaus on perheelle maksuton. Muistolehtoon on mahdollista tilata erikseen muistolaatta, joka kiinnitetään yhteismuistomerkkiin.

Vanhemmat voivat myös itse huolehtia hautajaisten järjestämisestä ja hautaamisesta esimerkiksi sukuhautaan tai muuhun hautapaikkaan. Mikäli halutaan varata Helsingin seurakuntayhtymän kappeli, tuhkausaika tai hautapaikka, täytyy hautapalveluihin toimittaa sairaalasta saatu hautauslupa, että hautaus voidaan tehdä.

Jos raskaus on kestänyt vähintään 22 viikkoa tai lapsi on 500 grammaa tai sitä painavampi, toteaa lääkäri kuoleman ja kirjoittaa erillisen hautausluvan hautaamista varten.


Lapsen arkutKäsinmaalattu uurna on aina yksilöllinen. 

 Se antaa mahdollisuuden välittää koskettavasti surua, jota läheisensä menettäneet ihmiset tuntevat.

Materiaaliltaan uurnat ovat maatuvia ja ekologisia. Lilbergin ja Tierra Finlandin uurnamalleissa on useita kuva- ja värivaihtoehtoja, joita voidaan muokata toiveidenne mukaisesti.

Käpy Lapsikuolemaperheet ry tarjoaa vertaistukea suruun lapsensa menettäneille.

Vertaistukea on saatavilla vanhemmille ja perheille, joiden lapsi on kuollut raskauden myöhäisessä vaiheessa, vauvana, lapsuudessa, nuorena tai nuorena aikuisena.

Käpy Lapsikuolemaperheet ry

Muistoruno 

Vuokko Laatio

Nyt olen vapaa ja mukana tuulen, voin kulkea rajalla ajattomuuden.

Olen kimallus tähden, olen pilven lento, olen kasteisen aamun pisara hento.

En ole poissa, vaan luoksesi saavun, mukana jokaisen nousevan aamun, ja jokaisen tummuvan illan myötä toivotan teille hyvää yötä.

En ole ikiunessa, en ole poissa, olen tuhat tuulta puistikoissa, olen valon välke aallokossa. Olen timantti hankien loistossa.

En ole jättänyt teitä, en ole vaiti, olen lintujen laulu taivaalla, olen kuiskaus viljapellolla, olen henkäys rakkaani poskella.