HAUTAUSMAAT

Vantaa

Vantaan seurakuntien hautausmaat

Vantaan seurakuntien hautausmaat sijaitsevat Helsingin pitäjän kirkonkylässä, Ruskeasannassa, Hämeenkylässä ja Korsossa. Lisäksi Honkanummen hautausmaalla sijaitsee Helsingin ja Vantaan seurakuntien yhteinen tunnustukseton hauta-alue, jonka kortteli 79V on varattu vantaalaisille vainajille.

Hämeenkylän ja Korson kirkon hautausmailta voi valita tuhkahautasijan, Helsingin pitäjän ja Ruskeasannan hautausmailla on myös arkkuhautapaikkoja.

Uurnahauta-alueet

Uurnahautoja on Helsingin pitäjän, Ruskeasannan ja Hämeenkylän hautausmailla sekä Korson muistopuutarhassa. Uurnahaudat luovutetaan 25 vuodeksi kerrallaan. Uurnahautapaikassa on 2-9 hautasijaa. Hämeenkylän kirkon hautausmaalta luovutetaan hautoja vain vantaalaisille.

Muistolehto

Muistolehto on yhtenäinen hauta-alue, jossa jokaisella vainajalla on pieni hautasija. Tuhka haudataan ilman uurnaa tai uurnassa ilman, että omaiset ovat läsnä. Muistolehtoja on Helsingin pitäjän, Ruskeasannan, Hämeenkylän ja Korson hautausmailla. Muistolehtoon haudattujen nimet merkitään nimikilvellä yhtenäiseen muistoseinään. Korsossa on käytössä myös maahankätkettyjen kirja. Kukat ja kynttilät tuodaan niille varatulle muistelupaikalle. Muistolehdon seurakunta hoitaa hautauksen kokonaisuudessaan.

Sirottelualue

Ruskeasannan hautausmaan sirottelualue on luonnontilainen metsä, jonne tuhka sirotellaan maan pinnalle. Omaiset voivat olla mukana hautaamisessa. Alueella kuitenkin saa liikkua vain hautajaisten aikana. Siten kunnioitetaan hautoja.

Sirottelualueella on yhteinen muistelupaikka, jossa voi käydä muistelemassa vainajaa. Lisäksi omaiset voivat hankkia pienen muistomerkin luonnonkivialueelle sirottelualueen reunalle. Muistomerkki ei ole kuitenkaan pakollinen. Muistomerkin tai muistelupaikan luo läheiset voivat tuoda kukkia ja kynttilöitä.

Arkkuhauta-alueet

Uusia arkkuhautoja luovutetaan vain vantaalaisille. Arkkuhauta luovutetaan aina 25 vuodeksi kerrallaan. Arkkuhautoja on Helsingin pitäjän ja Ruskeasannan hautausmailla.

Arkkulehto

Ruskeasannan hautausmaan arkkulehtoon haudataan perinteiseen tapaan arkussa, mutta haudalle ei laiteta omaa muistomerkkiä. Arkkulehtoon haudattaessa omaiset ovat läsnä laskemassa arkkua hautaan. Vainajan nimi voidaan kaivertaa yhteiseen nimipaateen, jonka äärelle voi myös tuoda kukkia ja muistoesineitä.

Haudan hallinta-aika

Tuhkahaudan ja arkkuhaudan hallinta-aika on 25 vuotta. Sen jälkeen haudan hallintaa voi sopimuksesta jatkaa. Hallinta-ajan jatkamisesta peritään 275 euron maksu. Kun hallinta-aika on päättymässä, lähetämme hautaoikeuden haltijalle kirjeellä muistutuksen hallinta-ajan päättymisestä. Mikäli yhteystiedot eivät ole ajan tasalla, laitamme tiedotteen asiasta haudalle.

Hautausmaan toimisto

Hautausmaan toimisto palvelee arkisin klo 9-15. Koronavirusepidemian vuoksi toistaiseksi yhteydenotot vain puhelimitse tai sähköpostitse.
Puh. 09 8306 220, sähköpostiosoite: vantaa.hautaustoimi@evl.fi.

Hautausmaan toimisto palvelee Helsingin pitäjän, Ruskeasannan, Korson kirkon ja Hämeenkylän kirkon hautausmaiden kaikissa hautapaikkaa, hautaamista ja hautausmaan hoitoa koskevissa asioissa.