Hautausmaat

Helsinki

Helsingin seurakuntayhtymällä on kuusi hautausmaata: Hietaniemi, Malmi, Honkanummi, Maunula, Kulosaari ja Östersundom. Lisäksi uurnan tai tuhkan voi haudata Kallion kirkon uurnaholviin. Honkanummen hautausmaalla on tunnustukseton hauta-alue niille, jotka eivät halua tulla haudatuiksi kristilliselle hautausmaalle.

Jos vainajalle halutaan oma hautapaikka eikä suvulla ole sellaista ennestään, on varattava uusi arkku- tai uurnahauta. Hautapaikka vaatii hoitamista, kuten nurmikon leikkuuta ja mahdollisten hautakukkien istutusta. Omaisten on nimettävä hautaoikeuden haltija, joka vastaa haudan hoidosta ja edustaa omaisia hautaa koskevissa kysymyksissä. Maksua vastaan on saatavissa erilaisia haudanhoitopalveluita. Haudanhoitohinnasto löytyy täältä. Haudan hoidosta sovitaan seurakuntayhtymän tai hautoja hoitavan yrityksen kanssa.

Hautapaikan ja mahdollisten haudan hoitojen maksut veloitetaan kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaan. Hautaukseen liittyvä hautaushinnasto ja hoitojen hintatiedot löydät tämän sivun oikeasta palkista.

Hautaamiseen liittyvät asiat voit hoitaa Helsingin seurakuntayhtymän Hautapalveluissa.

Avoinna ma-pe klo 9.00-15.00. Puhelin ma-pe klo 9.00-15.45.

HUOM! Koronavirustilanteen vuoksi hautapalveluiden asiakaspalvelupiste on toistaiseksi suljettu. Palvelu puhelimitse ja sähköpostilla.

09 2340 6000

helsinki.hautapalvelut@evl.fi

Kolmas linja 22 B, 00530 Helsinki 

Hietaniemen hautausmaa
Honkanummen hautausmaa
Malmin hautausmaa
Östersundomin hautausmaa
Kulosaaren hautausmaa
Maunulan muistolehto