Uskonnoton hautaus

Uskonnottomat hautajaiset


Hautajaiset voidaan järjestää täysin uskonnottomasti, ja sellaisiksi, kuin edesmenneen elämänkatsomukseen ja toiveisiin ne sopivat. 


Hautausjärjestelyt ovat vapaamuotoisia

Uskonnottomissa hautajaisissa voidaan pitää saattotilaisuus ennen hautausta, tai sen voi jättää pitämättäkin. Saattotilaisuus pidetään yleensä arkun äärellä, mutta sen voi tuhkahautauksessa pitää myös ennen uurnan laskua.

Muistotilaisuuden ajankohta voi olla arkun äärellä vietetyn saattotilaisuuden jälkeen, jos vainaja siirtyy sen jälkeen krematorioon, tai muistotilaisuus voidaan pitää arkun tai uurnan hautaan laskun tai tuhkan sirottelun jälkeen.

Saattotilaisuus voidaan pitää esimerkiksi kappelissa, kotona, pitokartanossa, avomerellä tai vaikkapa omenapuun alla, ja muistotilaisuuden voi järjestää haluamallaan tavalla. 

Saatto- ja muistotilaisuuksissa voidaan pitää puheita ja musiikkiesityksiä, tai millaisia erilaisia ohjelmia sitten halutaankaan niissä pitää. Meidän kauttamme saa järjestymään puhujia ja musiikkeja, kaikki suunnitellaan ja toteutetaan huolellisesti toiveita kunnioittaen.

Palveluja


Puhuja

Puheet toteutetaan aina vainajan elämäkatsomusta kunnioittavasti. Jokainen puhe laaditaan asiakkaan toiveiden mukaan, ja suunnittelua tehdään henkilökohtaisella tapaamisella joko kasvotusten, puhelimitse tai sähköpostitse. Puheen saa myös muistoksi niin halutessaan.


Hinta

310€

(sisältää suunnittelun ja puheen)

410€

(sisältää suunnittelun ja kaksi puhetta: 

saatto- ja muistotilaisuudessa)


Musiikki

Saatto- ja muistotilaisuuksissa on miellyttävä hiljentyä tunteikasta musiikkia kuunnellen. Meidän kauttamme järjestyy erilaisia laadukkaita musiikin esittäjiä.

 

Hinta

240€

(sisältää suunnitteluun, matkakulut muusikon toiminta-alueella ja esittämiseen kuluvan ajan 10h saakka, lisätunnit á 25€)

Lisä 25€

oman soittimen käyttö

Lisä 60€

laulu ja soitto