Death Cafe

puhutaan kuolemasta

Death Cafe - kuoleman kahvila


Kahvia, keksejä ja keskustelua kuolemasta

Tarjolla on teetä, kahvia ja kahvileipiä.

Tapahtuma on maksuton.

Lämpimästi tervetuloa!


SEURAAVAN TILAISUUDEN AJANKOHTA ON VIELÄ AUKI.

Mistä kyse?

Kuoleman kahvilassa voimme puhua vapaasti kaikenlaisista kuolemaan liittyvistä asioista. Kahvilaan osallistujina luomme yhdessä joustavasti puhumisen etenemisen ja mitä aiheita tuomme esiin.

Tilaisuus on kaikille, joita kuolemasta puhuminen kiinnostaa, mutta kyseessä ei ole varsinainen suru- tai terapiaryhmä, vaan se antaa mahdollisuuden avoimessa ilmapiirissä kuolemaan liittyvien ajatusten, tuntemusten ja kokemusten jakamiseen.

Tällä kertaa aiheeksi nostetaan esiin myös näkemys elämästä kuoleman jälkeen eli ns. kuolematon elämä henkisen näkökulman mukaan.

Paikalla tilaisuuden järjestäjänä ja vetäjänä Katja Vilhomaa Jalo Hautauspalveluista antamassa tarvittaessa asiantuntijanäkemyksiä esimerkiksi hautauksiin liittyen.

Historiaa

Idea on saanut alkunsa sveitsiläiseltä sosiologilta ja antropologilta tohtori Bernard Crettazilta, joka järjesti ensimmäisen kuoleman kahvilan vuonna 2004, tavoitteenaan murtaa kuoleman aihetta ympäröivä "salamyhkäisyys" ja tuoda kuolemasta puhuminen avoimesti esiin.

Jon Underwood, brittiläinen verkkokehittäjä, inspiroitui Crettazin työstä ja kehitti Death Cafe -mallin vuonna 2011. Hän on edistänyt idean leviämistä, ja kuoleman kahviloita on järjestetty jo 66 maassa!

Konseptiin kuuluu, että kahviloita voi järjestää kuka vain – kyseessä ei kuitenkaan ole sururyhmä- tai terapiatyyppinen tilaisuus. 

Aiheina voi olla esimerkiksi kuolemanpelko, surutyö, lapsen kuolema, itsemurha, hautaamiskäytännöt, henkimaailma, kuoleman kulttuuri ja historia..

Voit ottaa osaa keskusteluun tai vain kuunnella muita.

Tapahtuman osoite

Vuosaaren kirjasto, Kokoustila Mosaiikki

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki

Lisätietoja: 045 139 8002 

(ma-pe klo 10-17)

Ilmoittautuminen:

info@jalosaattopalvelut.com

Viestillä: 045 139 8002